Οι αρχηγοί συνεδριάζουν μετά τη σύγκρουση Βρούτση-Τρόικα

Share it:
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 17:00 η σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ λίγο νωρίτερα διακόπησαν για δεύτερη φορά σήμερα λόγω πλήρους ασυμφωνίας οι διαβουλεύσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους εκπροσώπους της Τρόικα.


 Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση του κ. Βρούτση με τους Πόλ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματία Μορς καταγράφηκαν σημαντικές διαφωνίες που έφτασαν μέχρι το σημείο της σύγκρουσης. Σημεία αιχμής ήταν η κατάργηση των τριετιών και η μείωση των αποζημιώσεων στις απολύσεις.

 Κυβερνητικές πηγές λένε για ακαμψία από την πλευρά της Τρόικα στο σύνολο του πακέτου των εργασιακών ενώ όπως φαίνεται τις περισσότερες ενστάσεις εκφράζει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, ενώ οι κύριοι Μορς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εμφανίζονται περισσότερο διαλλακτικοί.

 Η Τρόικα υποστηρίζει ότι οι τριετίες και τα επιδόματα έχουν ουσιαστικά καταργηθεί από την ψήφιση του 2ου Μνημονίου, για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα οπότε δεν τίθεται καν θέμα τέτοιας συζήτησης.

πηγή:iefimerida.gr
Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Post A Comment: