Και μην παίρνετε ναρκωτικά, δεν φτάνουν για όλους (Τζίμης Πανούσης)

Share it:
«Τα ναρκωτικά είναι καλά για να φύγεις από την πραγματικότητα, ενώ η πραγματικότητα είναι τόσο πλούσια, ώστε δεν αξίζει να την αποφεύγεις», είναι η γνώμη του θρυλικού Τσάρλυ Τσάπλιν, η οποία μάλλον έρχεται σε αντίθεση με εκείνη του Αμερικανού συγγραφέα Hunter Thompson ο οποίος διατυμπανίζει ότι «Απεχθάνομαι να υπερασπίζομαι τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τη βία ή την παράνοια, αλλά όλα αυτά εμένα με έχουν βοηθήσει».

Αξίζει να απομακρύνεται κανείς από την άλλοτε γλυκιά και άλλοτε σκληρή πραγματικότητα, με το να παίρνει ουσίες και να “κάνει κεφάλι” ώστε για λίγο να ανακουφίζεται από τα προβλήματα της καθημερινότητας;

Είναι λογικό κάποιος (διάσημος όπως ο παραπάνω συγγραφέας) είτε άσημος είτε δημοφιλής, να καταλαβαίνει πόσο κακό του κάνουν οι ναρκωτικές ουσίες, αλλά να εξακολουθεί να τις αντιμετωπίζει ως μέρος της ζωής του , να τις απολαμβάνει και ακόμα χειρότερα να εθελοτυφλεί νομίζοντας πως τον βοηθάνε;

Την πρώτη περίπτωση ( λόγια του Τσάπλιν) δύσκολα την ενστερνίζονται διάσημοι της showbiz, ή πάμπλουτοι που έχουν δοκιμάσει και γευθεί τα πάντα άρα γιατί όχι και τα ναρκωτικά, ή ανήμποροι πολίτες χτυπημένοι από τη μοίρα, κ.α. Πολλά τα παραδείγματα επιφανών ανθρώπων, οι οποίοι έγιναν παγκοσμίως ήρωες, είδωλα, πρότυπα για τεράστια μερίδα ανθρώπων (κυρίως νέων και συνεπώς πιο χειραγωγήσιμων , ευάλωτων σε αρνητικές συμπεριφορές).

Britney Spears, Whitney Huston, Amy Winehouse, Fergie, Lindsay Lohan, είναι λίγα μόνο από τα πασίγνωστα ονόματα της παγκόσμιας σόουμπιζ που έμπλεξαν βαθιά με τον βρώμικο, κάλπικο, ουτοπικό κόσμο των ναρκωτικών.

Κάποιοι μην μπορώντας να αντιμετωπίσουν τον εθισμό τους έχασαν πρόωρα τη ζωή, όπως οι μεγάλες ντίβες του τραγουδιού Whitney Huston και Amy Winehouse, ενώ οι υπόλοιπες από τις παραπάνω κυρίες, που προαναφέρθηκαν, εξακολουθούν με μικρότερη ίσως συχνότητα να πίνουν κάθε είδους ναρκωτικών, με δυσάρεστο απότοκο την ψυχική εξαθλίωσή τους, την κατακόρυφη πτώση της καριέρας τους, την αλλοίωση της εξωτερικής τους εμφάνισης.

Το θέμα είναι ότι αυτές οι σταρ – κυρίες διαθέτουν νιάτα, ομορφιά (κάποιες φορές) , δόξα (είτε αρνητική είτε θετική), πλούτη, στοιχεία που εντυπωσιάζουν τους νέους, οι οποίοι συνήθως δεν έχουν κάποιον δίπλα τους που να τους συμβουλεύει ή να τους ενημερώνει για το πραγματικό ποιόν τους και για όσα κρύβονται πίσω από την αναγνωρισιμότητα. Συνεπώς η εύκολη λύση είναι η χρήση απαγορευμένων ουσιών, με απώτερο σκοπό είτε να τους μοιάσουν είτε να καταπνίξουν την απογοήτευσή τους που δεν μπορούν να τους φτάσουν.

Μάλιστα για να καλύψουν οι διάσημοι αυτή τους την ανάγκη και ροπή προς τα ναρκωτικά, κοροϊδεύουν τον εαυτό τους και τους θαυμαστές τους, διατυμπανίζοντας την εξής δικαιολογία: «Παίρνουμε κάποια είδη ναρκωτικών ουσιών τύπου ενισχυτικών χαπιών, γιατί μας πιέζουν οι μάνατζερ και οι εταιρείες που είναι πίσω μας, και μας προωθούν και περιμένουν κέρδη, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις πρόβες, τις περιοδείες, τα γυρίσματα, τις υποχρεώσεις». Έστω ότι ισχύει σε ένα βαθμό αυτή η άποψη. Δέχομαι ότι η δημοσιότητα σήμερα είναι τόσο καταστροφική γιατί συμπεριλαμβάνει παραβίαση ιδιωτικής ζωής και κατακραυγή. Ενδεχομένως ορισμένοι δύσκολα να την αντέχουν αλλά λύση δεν είναι τα ναρκωτικά, ώστε να δείχνουν πάντα χαμογελαστοί, ευδιάθετοι , γεμάτοι ενέργεια και να πλουτίζουν κάθε μέρα αδιαφορώντας για την υγεία τους. Οι στόχοι κατακτώνται άλλωστε με κόπο, θυσίες. Δεν είναι κακό να εκφράσουν την κούραση τους , την αδιαθεσία, κ.α. γιατί αυτό είναι ανθρώπινο. Αντίθετα τώρα φαίνονται υπεράνθρωποι αλλά συνάμα διάττοντες αστέρες, οι οποίοι έσβησαν απότομα. Μάλιστα θα ήταν πολύ πιο υγιές πρότυπο για όλους τους θαυμαστές τους από ότι είναι σήμερα με την τωρινή τους παρουσία.

Διότι είναι πολύ άσχημο αυτός που σε λάτρεψε, σε θαύμασε, σε έκανε θρησκεία του, ξαφνικά να σε λυπάται και να απογοητεύεται που σε ακολουθούσε για χρόνια. Είναι κρίμα και άδικο να ήσουν για κάποιον στο 10 και κατακόρυφα να γκρεμίζεσαι στο 0.Fwnazw.gr-team
Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

PHOTOS

Post A Comment: