ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ η δίκη Βαξεβάνη για τη λίστα Λαγκάρντ

Share it:

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10.00 η δίκη του εκδότη του περιοδικού Hot Doc Κώστα Βαξεβάνηγια παραβίαση προσωπικών δεδομένων με τη δημοσιοποίηση λίστας ονομάτων που φέρεται να είναι η λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ.

Οι συνήγοροι του δημοσιογράφου Νίκος Κωνσταντόπουλος, Χάρης Οικονομόπουλος και Δημήτρης Καπερνάρος ισχυρίστηκαν ότι το κατηγορητήριο είναι αόριστο και άκυρο.

Λίγο αργότερα η δίκη διεκόπη μέχρι να αποφασίσει εάν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία, καθώς έλειπε από το κατηγορητήριο η επίσημη σφραγίδα της εισαγγελίας.

Τελικά λίγο μετά τις 12, πρώτος μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τζιμ Μπουμέλα, ο οποίος χαρακτήρισε παράνομη τη δίωξη.

Όπως τόνισε ο κ. Μπουμέλα το δημόσιο συμφέρον υπερτερεί του ατομικού. Ολοκληρώνοντας ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε ότι κανονικά η δημοσιοποίηση της λίστας, έπρεπε να φέρει ικανοποίηση, γιατί η δημοσιογραφία είναι η κολόνα της Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι η σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη, κυκλοφόρησε σε όλες τις ενώσεις του κόσμου, από την Αφρική έως την Αμερική και την Ευρώπη, και όλοι ανέφεραν ότι ο δημοσιογράφος, δημοσίευσε την αλήθεια.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης, που κατεθέσε επίσης ώς μάρτυρας υπεράσπισης, ανέφερε: «θα το έκανα και εγώ στη θέση του, δεν είναι προσωπικά δεδομένα το να έχεις ένα λογαριασμό σε μια τράπεζα, ζούμε σε μία εποχή που χρειάζεται διαφάνεια».

«Το γεγονός ότι η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί ένα πλήγμα για το συνταγματικό πολιτισμό και τη δημοκρατία, υποστήριξε στην κατάθεση της ενώπιον του δικαστηρίου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ακολούθησε τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ.

«Η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί ένα πλήγμα για το συνταγματικό πολιτισμό και τη δημοκρατία» υπογράμμισε και σημείωσε ότι «ο μοναδικός άνθρωπος ενήργησε προς την κατεύθυνση της αποκάλυψης της αλήθειας διώκεται ενώ εκείνοι που συμβάλλουν στη συγκάλυψη συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι».
newpost.gr
Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Post A Comment: