"Οι Μάγοι με τα Χειροποίητα Δώρα"!!

Share it:


Μείγμα για cookies με σοκολάτα και κεράσια

2 1/4 φλ. αλεύρι

3/4 κουτ. του γλ. μαγειρική σόδα

1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

2/3 φλ. λευκή ζάχαρη

1 φλ. αποξηραμένα κεράσια σε κομμάτια (από μια καλή κάβα)

2/3 φλ. καστανή ζάχαρη

250 γρ. κομματάκια σοκολάτας (έτοιμα, από το σουπερμάρκετ)

Σε μια γαβάθα ανακάτεψε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Πάρε ένα βάζο και τοποθέτησε μέσα, σε στρώσεις, τη λευκή ζάχαρη, τα κεράσια, το μείγμα του αλευριού, την καστανή ζάχαρη και τα κομματάκια σοκολάτας. Κλείσε καλά το βάζο και στόλισέ το με μια κορδέλα.

Χάρισέ το με αυτή τη συνταγή:

Για να φτιάξεις τα cookies (36 κομμάτια): Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Με ένα μίξερ χειρός χτύπα 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Πρόσθεσε 2 αβγά και 1 κουτ. του γλυκού σκόνη βανίλιας και ανακάτεψε καλά με το μείγμα στο βάζο. Πάρε κουταλιές από τη ζύμη και άπλωσέ τες σε ένα κομμάτι λαδόχαρτο που έχεις αλείψει με βούτυρο. Ψήσε τα cookies για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, και άφησέ τα να κρυώσουν.

Βότκα βατόμουρο-λεμόνι

1 κεσεδάκι κόκκινα βατόμουρα

ξύσμα από τη φλούδα 1 λεμονιού

1 μπουκάλι (750 ml) βότκα καλής ποιότητας

Βάλε τα βατόμουρα και το ξύσμα του λεμονιού σε ένα μπουκάλι που να κλείνει αεροστεγώς. Πρόσθεσε τη βότκα, σφράγισε το μπουκάλι και άφησέ το να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Κέικ με σπόρους παπαρούνας και πορτοκάλι

Ένα υπέροχο κέικ, που μπορείς να το προσφέρεις μαζί με ένα κουτί εξαιρετικό τσάι.

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

2 κουτ. του γλυκού σπόρους παπαρούνας (σε καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής)

400 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ φλ. λευκή ζάχαρη

1 κουτ. της σούπας ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού

½ κουτ. του γλυκού εκχύλισμα πορτοκαλιού

6 μεγάλα αβγά

Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άλειψε μια φόρμα για κέικ με λίγο βούτυρο. Σε μια γαβάθα ανακάτεψε το αλεύρι, το αλάτι και τους σπόρους παπαρούνας. Σε μια άλλη γαβάθα χτύπησε με το μίξερ χειρός το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το εκχύλισμα πορτοκαλιού, μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα (περίπου 4 λεπτά). Πρόσθεσε τα αβγά, ένα ένα. Χαμήλωσε την ταχύτητα του μίξερ και πρόσθεσε το μείγμα του αλευριού, μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά. Ρίξε τη ζύμη στη φόρμα και ψήσε το κέικ για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Άφησέ το να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρεις.

Πηγή: www.cosmopolitan.gr
Share it:

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Post A Comment: