Δείτε:Πως να νικήσετε την κακοσμία του στόματος

Share it:
Η χρήση του μαϊντανού για να φρεσκάρεται η αναπνοή είναι μία τακτική που χρησιμοποιείται ευρέως εδώ και δεκαετίες.

Η φρέσκια, δυνατή γεύση του όντως φαίνεται να τον καθιστά ένα ισχυρό «αποσμητικό» στόματος, ενώ το βαθύ, πράσινο χρώμα του υποδηλώνει πως περιέχει άφθονη χλωροφύλλη, η οποία πιστεύεται πως διαθέτει κάποιες αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Από την άλλη πλευρά, η κακοσμία του στόματος οφείλεται σε ενώσεις θείου οι οποίες παράγονται από τα βακτήρια του στόματος που τρέφονται από τα υπολείμματα των τροφών, στο πίσω μέρος του.

Ωστόσο, οι έως τώρα έρευνες που έχουν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα παρείχαν ελάχιστα στοιχεία τα οποία τεκμηριώνουν τον προαναφερθέντα ισχυρισμό, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Οι μελέτες αυτές έδειξαν πως ενώ αρχικά επηρεάζει κάπως τη μυρωδιά του στόματος, αυτό το επιτυγχάνει καλύπτοντάς την και όχι καταπολεμώντας τα βακτήρια ή τις ενώσεις θείου που παράγουν.

Αντιθέτως, ένα άλλο τρόφιμο που δείχνει να καταπολεμά την κακοσμία του στόματος είναι το πράσινο τσάι, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις ενώσεις θείου αλλά προσωρινά _ για μία έως δύο ώρες.

Τα στοματικά διαλύματα είναι πολύ πιο αποτελεσματικά όσον αφορά την κακοσμία του στόματος, ιδίως όταν περιέχουν δύο ουσίες, τον ψευδάργυρο και τη χλωρεξιδίνη. Όσα όμως περιέχουν και αλκοόλ μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα, προκαλώντας ξηρότητα στο στόμα.

Αρκετές μελέτες, εξάλλου, έχουν δείξει ότι στην κακοσμία συμβάλλουν και άλλοι παράγοντες, όπως τα περιττά κιλά, η υπερκατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα.

Πηγή:tanea.gr,real.gr
Share it:

ΣΥΓΧΡΟΝΗ-ΖΩΗ

ΥΓΕΙΑ

Post A Comment: