Το sms του θανάτου...

Share it:
Ενα μήνυμα στο κινητό πίσω από το τιμόνι μπορεί να αποβεί εξίσου επικίνδυνο με ένα «ποτηράκι παραπάνω».

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ισπανοί και αυστραλοί επιστήμονες, οι οποίοι συνέκριναν τα αντανακλαστικά εθελοντών που χρησιμοποιούσαν τα κινητά τους ενώ οδηγούσαν και άλλων που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το πείραμα, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 12 εθελοντές, πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες προσομοίωσης οδήγησης και διήρκεσε συνολικά δύο μέρες. Οι οδηγοί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.

Την πρώτη μέρα, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και μερικών ακόμη Πανεπιστημίων της Αυστραλίας «μέτρησαν» τα αντανακλαστικά της πρώτη ομάδας, με τους οδηγούς που είτε δέχονταν και έστελναν μηνύματα είτε μιλούσαν από το hands free τους.

Τη δεύτερη μέρα, η ίδια μέτρηση πραγματοποιήθηκε στους οδηγούς που είχαν καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ μεγαλύτερη από το επιτρεπόμενο όριο. Και στις δύο περιπτώσεις, οι οδηγοί έπρεπε να παραμείνουν σε σταθερή πορεία στην αριστερή λωρίδα κρατώντας μία σταθερή ταχύτητα μεταξύ 60 και 80 χλμ. / ώρα.

Τα αποτελέσματα της σύγκρισης, τα οποία δημοσιεύονται στο περιοδικό «Traffic Injury Prevention», έδειξαν εξίσου σημαντική πτώση της οδηγικής ικανότητας και στις δύο περιπτώσεις.

ΠΗΓΗ: tanea.gr
Share it:

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

AYTOMOTO

Post A Comment: