fwnazw

Παγωτό τσιχλόφουσκα - Το στρουμφοπαγωτό

Σας συνιστώ να το δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα! Αν έχετε πιτσιρίκια, είμαι σίγουρη οτι θα ξετρελλαθούν!

Δόση : 750ml περίπου

Βαθμός δυσκολίας : μέτρια δύσκολο

Υλικά : 400ml γάλα φρέσκο πλήρες,
            25gr αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη,
            200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,
            3 κρόκους αυγών,
            100gr ζάχαρη απο ζαχαροκάλαμο ραφιναρισμένη (λευκή),
            25gr δεξτρόζη,
            70gr τσιχλόφουσκες bubbaloo (10 κομμάτια),
            μπλέ χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Προετοιμασία :
Πριν ξεκινήσω με την συνταγή πρέπει να σας προειδοποιήσω να μην χρησιμοποιήσετε τα "καλά" σας κατσαρόλια, καθώς η τσίχλα κολλάει και είναι μετά πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί. Αν υπήρχε ενα κατσαρολάκι μιας χρήσης θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο σε αυτήν την περίπτωση! Οπως και να έχει πάντως, καθαρίστε το κατσαρολάκι όσο είναι ζεστό, ώστε να μην προλάβουν να ξεραθούν της υπολείμματα της τσίχλας.

Βάλτε το γάλα μαζί με το γάλα σκόνη σε ενα κατσαρολάκι και βάλτε το στην φωτιά. Μόλις ζεσταθεί αρκετά, προσθέστε τις τσίχλες κομμένες σε μικρά κομματάκια. Αναμείξτε πολύ καλά μέχρι να διαλυθούν όσο είναι αυτό δυνατόν (θα μείνουν κάποια υπολείμματα). Στο εν των μεταξύ, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα.

Ενσωματώστε και την δεξτρόζη. Περάστε το ζεστό γάλα απο ενα σουρωτήρι, για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα της τσίχλας, και ρίξτε το στο μίγμα των κρόκων, αφήνοντας το να ρέει σαν κλωστή και χτυπώντας ταυτόχρονα το μίγμα με το σύρμα. Μεταφέρετε το μίγμα στο κατσαρολάκι και αναμιγνύοντας συνεχώς, αφήστε το να φτάσει στους 85°C.

Κατεβάστε το απο την φωτιά και ρίξτε γρήγορα την θερμοκρασία του, βάζοντας το σε ενα σκεύος με κρύο νερό και παγάκια.
Βάλτε την κρέμα σε ενα σκεύος με καπάκι και τοποθετήστε την στο ψυγείο, στο πιο ψυχρό σημείο. Αφήστε την να ωριμάσει για 6 ώρες.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Αναμείξτε την με την κρύα κρέμα. Χρωματίστε με το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Βαλτε σε λειτουργία την παγωτομηχανή και μετά απο μερικά λεπτά ρίξτε μέσα το μίγμα. Αφήστε το να δουλευτεί, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση (40 λεπτά περίπου).

Μεταφέρετε το παγωτό στο σκεύος στο οποίο θα το φυλάξετε και σκεπάστε την επιφάνεια του με ενα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε το στον καταψύκτη και αφήστε το να σταθεί για τουλάχιστον 3 ώρες πρίν το σερβίρετε.

Πηγή:illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:


κατασκευή και ανάπτυξη ιστοσελίδας από bloggerVilla
.
ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕ Σ ΑΚΟΥΝΕ;
κάνε LIKE στο fwnazw.gr
ΕΔΩ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ Σ ΑΚΟΥΣΕΙ!