Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. «Λουκέτο» και στον ΟΣΕ ζητά η Τρόικα;;

Share it:
Τελεσίγραφο για λουκέτο στον ΟΣΕ φαίνεται πως αποστέλλει η Τροίκα στην ελληνική κυβέρνηση.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Real News οι δανειστές θέτουν σαν βασικό προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης και τη συνέχιση των συζητήσεων για το επόμενο μνημόνιο, το κλείσιμο των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Ήδη, από την αρχή των μνημονιακών πολιτικών, ο ΟΣΕ είχε εισέλθει σε φάση διάλυσης – ως μητρική εταιρεία έμεινε σταδιακά χωρίς τις θυγατρικές του (ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Rosco) οι οποίες επιτελούσαν συγκεκριμένους ρόλους (σιδηροδρομικό έργο, επισκευαστική βάση, ακίνητα κλπ).

Στη λίστα με τα προαπαιτούμενα προστίθενται επίσης η αναδιάρθρωση των εφοριών με απολύσεις υπαλλήλων, οι μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα και η λήψη νέων μέτρων πάνω από 4 δισ. ευρώ για το 2015 και το 2016.

Διάψευση από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Την ίδια όμως ώρα το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί «ξαφνικού θανάτου» του ΟΣΕ, τονίζοντας χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του: «Κυβερνητική πρόθεση είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας και των υπηρεσιών του Οργανισμού και για το λόγο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη βασικά και μεγάλα έργα σιδηροδρομικών υποδομών σε όλη τη χώρα».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της συνάντησής του με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στη ΔΕΘ.

«Δεν υπάρχει θέμα ‘ξαφνικού θανάτου’ ούτε για τον ΟΣΕ ούτε για τις αμυντικές βιομηχανίες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

πηγη:.tragiko.net
Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Post A Comment: