ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ:Ο επίλογος της τραγωδίας

Share it:
Σε βάθος 73 μέτρων κοντά στο Φαρμακονήσι εντόπισε την Πέμπτη το πλήρωμα πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού το βυθισμένο σκάφος, καθώς και σοροί αγνοούμενων μεταναστών.


Όπως αναφέρει το Λιμενικό σε ανακοίνωσή του, το πρωί της Παρασκευής και υπό την επίβλεψη της αρμόδιας Ανακρίτριας, κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ, επιχείρησε διπλή κατάδυση στο σημείο με χρήση μειγμάτων αερίων και εντόπισε αρχικά εντός μικρού χώρου ενδιαίτησης τις σορούς τεσσάρων αγνοουμένων (1 άνδρας, 1 γυναίκα, 1 αγόρι, 1 κορίτσι).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέσα στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν και άλλες σοροί «οι οποίες όμως λόγω των περιορισμένων διαστάσεων της καμπίνας του σκάφους, του μικρού χρόνου διάρκειας των συγκεκριμένων καταδύσεων καθώς και της επικινδυνότητας της συγκεκριμένης επιχείρησης, δεν κατέστη εφικτό να ανασυρθούν».

Σημειώνεται ακόμη ότι «λόγω των προαναφερόμενων αιτιών και σε συνεργασία με την αρμόδια Ανακρίτρια το όλο εγχείρημα θα επανεκτιμηθεί, προκειμένου σταθμιστούν οι περαιτέρω ενέργειες ολοκλήρωσης της επιχείρησης».

Παράλληλα με εντολή της Ανακρίτριας οι τέσσερις σοροί πρόκειται να μεταφερθούν με σκάφος του Λιμενικού στη Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.Διαβάστε εδώ: newpost.gr
Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Post A Comment: