Νέο θρίλερ:Αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό που ίσως ανήκουν Boeing – Κίνδυνος για το "μαύρο" κουτί

Share it:
Ακόμη 300 αντικείμενα που μπορεί να ανήκουν στο εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines εντοπίστηκαν να πλέουν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό από δορυφόρους της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με το Nouvel Observateur. 


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και τα νέα αντικείμενα – μυστήριο βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή του νότιου Ινδικού Ωκεανού, όπου γίνονται οι έρευνες για τα συντρίμμια της πτήσης MH370 που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου, μια ώρα αφού απογειώθηκε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο. 

Τα αντικείμενα έχουν εντοπιστεί 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το σημείο όπου πιστεύεται ότι συνετρίβη το μοιραίο Boeing με τους 239 επιβαίνοντες και έχουν μήκος από 2 έως 15 μέτρα. 
Σύμφωνα με την ταϊλανδέζικη εφημερίδα The Nation, τα 300 αντικείμενα εντοπίστηκαν από τους δορυφόρους στις 24 Μαρτίου.
τετραγωνικών χιλιομέτρων στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Δυο μέρες προθεσμία για να βρεθεί το "μαύρο" κουτί

Φόβους πως τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί στο "μαύρο" κουτί του μοιραίου αεροπλάνου θα σβηστούν αν αυτό δεν εντοπιστεί άμεσα εκφράζουν Αμερικανοί ειδικοί. 

Όπως αναφέρει η Telegraph, το αμερικανικό ειδικό ραντάρ που θα ψάξει στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού για το "μαύρο" κουτί του Boeing πρόκειται να φτάσει εκεί στις 5 Απριλίου, 28 μέρες μετά τη συντριβή και μόλις δυο μέρες πριν τελειώσει η μπαταρία που στέλνει σήμα.

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μπάρυ, ειδικό αεροπλοΐας από το πανεπιστήμιο του Κράνφιλντ, το σύστημα του "μαύρου" κουτιού θα συνεχίσει να στέλνει σήμα εντοπισμού για άλλες 10 μέρες αφού τελειώσουν οι μπαταρίες, αλλά μετά θα είναι πιο αδύναμο και άρα ακόμη πιο δύσκολο να βρεθεί. Και πρόσθεσε πως μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να βρεθεί το "μαύρο" κουτί. 


Περισσότερα στο:www.newsit.gr
Share it:

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Post A Comment: