Απίστευτο: Η τραγική ειρωνεία με τον καπετάνιο του πλοίου στη Ν. Κορέα

Share it:
Οσο οι έρευνες για την ανάσυρση των θυμάτων της τραγωδίας συνεχίζονται, ένα στοιχείο θεωρείται δεδομένο από τις αρχές. 


Πως οι ενέργειες του καπετάνιου του Sewol έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο ναυάγιο στη Νότια Κορέα. Κι όμως, ο ίδιος άνθρωπος διαφήμιζε την ασφάλεια του πλοίου.

Ο 69χρονος είχε εμφανιστεί πριν από τέσσερα χρόνια σε διαφημιστικό σποτ με το οποίο διαβεβαίωνε τους συμπατριώτες του ότι το ταξίδι από το Ιντσόν στο νησί Τζέτζου ήταν απόλυτα ασφαλές, αρκεί οι επιβάτες να ακολουθούσαν τις οδηγίες του πληρώματος. Η τραγική ειρωνεία είναι πως το πλήρωμα ήταν εκείνο που συμβούλευσε τους επιβάτες να παραμείνουν στις καμπίνες τους ενώ το πλοίο είχε πάρει κλίση και βυθιζόταν, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν σε αυτό.

Ο καπετάνιος Λι Τζουν-σέοκ, που έχει συλληφθεί μαζί με άλλα μέλη του πληρώματος, είχε γυρίσει τη διαφήμιση το 2010, τονίζοντας πόσο ασφαλές ήταν το ταξίδι από το λιμάνι Ιντσόν προς το τουριστικό θέρετρο Τζέτζου. «Οι επιβάτες που παίρνουν το πλοίο μας από και προς το Ιντσόν και το Τζέτζου απολαμβάνουν ένα ασφαλές και ευχάριστο ταξίδι και πιστεύω ότι είναι ασφαλέστερο από οποιοδήποτε άλλο μέσο μεταφοράς αρκεί να ακολουθούν τις οδηγίες των μελών του πληρώματός μας», έλεγε τότε.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 64 ανθρώπων στο ναυάγιο και άλλοι 238 αγνοούνται. Οι συγγενείς τους, οι περισσότεροι γονείς των δεκάδων μαθητών που βρίσκονταν στο πλοίο, έχουν συγκεντρωθεί σε ένα γυμναστήριο στην πόλη Τζίντο, έχοντας χάσει όμως τις ελπίδες τους. Πολλοί δεν διστάζουν να εκφράσουν την οργή τους για τις ενέργειες του πληρώματος την ώρα του ναυαγίου αλλά και για τους αργούς ρυθμούς της επιχείρησης διάσωσης.

Ένας από αυτούς, ο Κιμ Τσανγκ-γκου, περιμένει ακόμη κάποια πληροφορία για τον αγνοούμενο γιο του, τον Ντονγκ-χιούπ. «Τον είδα στο όνειρό μου και άκουσα φωνές, σαν παραισθήσεις. Κάποιος μου είπε ότι ζει αλλά τώρα πια έχω απελπιστεί. Ξέρω τώρα ότι φώναζε "πατέρα". Το ακούω συνέχεια», είπε ο Κιμ στο πρακτορείο Reuters.Πηγή: www.iefimerida.gr
Share it:

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Post A Comment: