Από λάθος του πιλότου το δυστύχημα στο Σαν Φρανσίσκο ;

Share it:
Η αεροπορική εταιρεία της Νότιας Κορέας Asiana παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι κάποιο σφάλμα του κυβερνήτη είναι η "πιθανή αιτία" που προκάλεσε το αεροπορικό δυστύχημα στο Σαν Φρανσίσκο με τρεις νεκρούς τον περασμένο χρόνο.

Ωστόσο, σε ανακοίνωση Τύπου η αεροπορική εταιρεία επικαλείται και άλλους παράγοντες που ενδεχομένως να συντέλεσαν στο δυστύχημα, μεταξύ των οποίων και τεχνικά ζητήματα που αφορούν το σύστημα της αυτόματης αυξομείωσης των στροφών του κινητήρα (auto-throttle).

Κατά την προσγείωση, ύστερα από μία κατά τα άλλα πτήση ρουτίνας από τη Σεούλ στο Σαν Φρανσίσκο στις 6 Ιουλίου, η πτήση 214 της Asiana Airlines βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης και τυλίχτηκε στις φλόγες.

"Η πιθανή αιτία για το δυστύχημα είναι η αποτυχία του πληρώματος της πτήσης να ελέγξει και να διατηρήσει μία κατώτατη ασφαλή ταχύτητα πτήσης κατά την τελική φάση προσέγγισης", αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 200 τραυματίστηκαν. Η ανακοίνωση προσθέτει ότι το πλήρωμα στο πιλοτήριο παραπλανήθηκε από "αναντιστοιχίες" στα αυτόματα συστήματα του Boeing 777-200ER, γεγονός που τούς έκανε να θεωρήσουν ότι το σύστημα της αυτόματης αυξομείωσης των στροφών του κινητήρα διατηρούσε την προγραμματισμένη ταχύτητα πτήσης.

Η Asiana ανακοίνωσε ότι τα πορίσματά της έχουν ήδη υποβληθεί από τις 17 Μαρτίου στο Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών, το οποίο ηγείται των ερευνών.

Διαβάστε περισσότερα στο: news247.gr
Share it:

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Post A Comment: