Γι αυτό έγινε το ναυάγιο

Share it:
Συνεχίζονται τα σενάρια για το τι πραγματικά συνέβη και προκάλεσε το ναυάγιο του νοτιοκορεάτικου πλοίου στα παγωμένα νερά της Κίτρινης Θάλασσας.

Τώρα οι ερευνητές εξετάζουν ακόμα έναν πιθανό λάθος χειρισμό του καπετάνιου, που προκάλεσε τη γρηγορότερη βύθιση του πλοίου.

Μάλιστα οι αρχές  δεν πείστηκαν από την κατάθεση του για τα όσα συνέβησαν στο πλοίο τις κρίσιμες ώρες και γι αυτό ζήτησαν την έκδοση εντάλματος σε βάρος του από τις κορεατικές εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες και το εξέδωσαν. Επίσης εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν και για δύο ακόμα μέλη του πληρώματος σύμφωνα με το BBC.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές υποστηρίζουν πως από τη στιγμή που το πλοίο πήρε κλίση, καθώς υπήρχε εισροή υδάτων από το ρήγμα που -από άγνωστη έως τώρα αιτία είχε προκληθεί- ο πλοίαρχος προσπάθησε να επαναφέρει το πλοίο κάνοντας μανούβρες. Ωστόσο η κίνηση αυτή ενδεχομένως προκάλεσε την απότομη μετατόπιση μεγάλου φορτίου μέσα στο πλοίο με αποτέλεσμα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το πλοίο να πάρει μεγαλύτερη κλίση προς την αριστερή πλευρά και να αρχίσει να βυθίζεται με ταχύτατους ρυθμούς.Περισσοτερα στο: www.iefimerida.gr
Share it:

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Post A Comment: