Πανικός στο Ιντερνετ - Αλλάζουν όλοι επειγόντως κωδικούς

Share it:
Nα αλλάξουν όλους τους κωδικούς τους σε υπολογιστές και κινητά, καλούν τους χρήστες του Διαδικτύου μεγάλες τεχνολογικές φίρμες, καθώς ανακαλύφθηκε ενός σοβαρό κενό ασφαλείας (που το ονόμασαν Heartbleed) στην τεχνολογία κρυπτογράφησης OpenSSL που καθιστά ευάλωτα τα –κρυπτογραφημένα- στοιχεία χρηστών, ακόμα και σε πολύ δημοφιλείς ιστοσελίδες.


Το Heartbleed έχει ήδη διορθωθεί, ωστόσο μέχρι τη στιγμή της διόρθωσης, εκατομμύρια servers στον κόσμο ήταν ευάλωτοι σε επιθέσεις. Μάλιστα, εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας υπήρχε για περίπου δύο χρόνια στο OpenSSL, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί αν ήταν γνωστό σε τρίτους, οι οποίοι και ενδεχομένως να το έχουν εκμεταλλευτεί.

Ηδη αρκετές εταιρείες του χώρου της τεχνολογίας έχουν αρχίσει να προτρέπουν τους χρήστες τους να αλλάξουν τους κωδικούς τους, ειδικά σε υπηρεσίες email, αποθήκευσης αρχείων και e-banking, καθώς το Heartbleed χαρακτηρίζεται πλέον ως μια από τις σημαντικότερες απειλές ασφαλείας που έχει δει το Ιντερνετ.

Κατά την επικοινωνία δύο υπολογιστών στο διαδίκτυο, και για να επιτευχθεί ασφαλής σύνδεση και μεταφορά δεδομένων χρησιμοποιείται η μέθοδος κρυπτογράφησης TLS/SSL Η μέθοδος αυτή, παραμένει ασφαλής, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, και το πρόβλημα εντοπίζεται σε μια δημοφιλή βιβλιοθήκη λογισμικών, το OpenSSL, που είναι ένα ανοιχτού κώδικα πακέτο με το οποίο μπορείς να εξασφαλίσεις προστασία με TLS/SSL εύκολα και γρήγορα.

Σε αρκετές εκδόσεις του πακέτου, υπήρχε μια τρύπα ασφαλείας, την οποία μπορούσε κανείς να εκμεταλλευτεί προκειμένου να υποκλέψει τα δεδομένα που επιθυμούσε.

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iefimerida.gr
Share it:

ΔΙΕΘΝΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

INTERNET

Post A Comment: