Πώς είναι να μην κάνεις μπάνιο επί ένα χρόνο - Δείτε τον άνθρωπο που το έκανε πράξη [εικόνες]

Share it:
Η «περιπέτεια» του Γκρίνφιλντ ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, όταν αποφάσισε να κάνει μια μεγάλη βόλτα με το ποδήλατό του σε όλη την Αμερική, σε μια προσπάθεια προώθησης της ιδέας ενός τρόπου ζωής φιλικού προς το περιβάλλον. 


Πριν καν ξεκινήσει είχε αποφασίσει πώς ακριβώς θα κινηθεί στο τουρ που θα έκανε προκειμένου να πετύχει το σκοπό του. 

Ανάμεσα σε αυτά που είχε προαποφασίσει ήταν και ότι το νερό που θα χρησιμοποιούσε θα έπρεπε να το έχει συλλέξει μόνο από φυσικές πηγές, όπως λίμνες και ποτάμια και ότι δεν θα χρησιμοποιούσε χημικά για τον καθαρισμό του σώματός του και του κεφαλιού του.

Με αυτή την κίνηση πίστευε ότι θα μπορούσε να αποδείξει ότι όλοι μας μπορούμε να ζήσουμε με πολύ λιγότερο νερό από ότι χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Ο Γκρίνφιλντ επί ένα χρόνο έκανε καθημερινά μπάνιο σε ποτάμια, καταρράκτες και λίμνες, χρησιμοποιώντας ενίοτε φυσικό σαπούνι και καμιά φορά οδοντόκρεμα για τα δόντια του.  Είχε, όμως, βγάλει εντελώς από την καθημερινότητά του σαμπουάν, κοντίσιονερ, αφρόλουτρα, αποσμητικά και αρώματα που χρησιμοποιεί όλος ο πληθυσμός του δυτικού κόσμου θεωρώντας ότι έτσι παραμένει καθαρός και είναι μοσχοβολιστός.  «Εβγαλα από τη ζωή μου όλα τα προϊόντα που είχαν χημικές ουσίες. Και μαντέψτε... Δεν βρομούσα, ούτε κανένας φίλος μου με έκανε πέρα λόγω... βρόμας. Κανείς δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρω. Ούτε και εγώ. 

Μάλιστα, έμεινα έκπληκτος από το πόσο καθαρός ήμουν και αισθανόμουν. Μύριζα ακριβώς όπως οι άλλοι. 

Μέσα σε αυτόν τον χρόνο κατάλαβα ότι το νερό δεν πρέπει να προέρχεται αναγκαστικά από το... ντους για να πλυθεί κάποιος. Μπορεί να το κάνει και σε μια λίμνη. Υπήρξαν φορές που δεν βρήκα τρεχούμενο νερό για να πλυθώ. Τότε ανακάλυψα εναλλακτικούς τρόπους πλυσίματος, όπως το να σταθείς κάτω από τη βροχή, ή δίπλα σε έναν πυροσβεστικό κρουνό που έχει σπάσει.

 Επίσης, έμαθα ότι για να στεγνώσει κανείς το σώμα του δεν είναι απαραίτητη η πετσέτα, ούτε το πιστολάκι για τα μαλλιά. Αρκεί να κάτσει κάποιος στο ζεστό αέρα», γράφει στο ημερολόγιό του ο Γκρίνφιλντ.

Ο οικολόγος νεαρός προσθέτει ότι ο μέσος Αμερικανός σπαταλά κατά μέσο όρο 100 λίτρα νερού την ημέρα. Εκείνος, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αμερική με το ποδήλατό του δεν σπαταλούσε περισσότερα από δύο λίτρα νερό την ημέρα...

ΠΗΓΗ:yahoo.com
Share it:

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

PHOTOS

Post A Comment: