Συναγερμός στο Λονδίνο:Επικίνδυνη αιθαλομίχλη

Share it:
Οι βρετανικές αρχές έχουν καταγράψει ένα μεγάλο σύννεφο αιθαλομίχλης που καλύπτει το Λονδίνο και μεγάλο μέρος της Βρετανίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πολλάκις χτυπήσει καμπανάκι στη Μεγάλη Βρετανία για τα τα πολύ υψηλά επίπεδα της ρύπανσης στον αέρα της.

Η κατάσταση κορυφώθηκε σήμερα και αναμένεται να διαρκέσει έως τουλάχιστον την Παρασκευή οφείλεται σε τρεις αιτίες: τις τοπικές εκπομπές, τη βιομηχανική ρύπανση που φθάνει από την ευρωπαϊκή ήπειρο και τη σκόνη από άμμο της Σαχάρας, η οποία μεταφέρεται από ανέμους που φυσούν από νοτιοανατολικά, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Παρότι ο καιρός είναι ιδιαίτερα ήπιος για την εποχή, με θερμοκρασίες έως 20 βαθμούς στο Λονδίνο, το υπουργείο Περιβάλλοντος συνέστησε στα άτομα που είναι ευάλωτα να αποφύγουν την έντονη άσκηση σε εξωτερικούς χώρους.

Σε ορισμένες νότιες και ανατολικές περιοχές της χώρας τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αναμένεται να ανέλθουν στην ένατη ή δέκατη βαθμίδα της δεκάβαθμης κλίμακα, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις.

Ένα σύννεφο αιθαλομίχλης που κάλυπτε σήμερα το πρωί το Λονδίνο ήταν ορατό και κατά μήκος των πεζοδρομίων τα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ήταν καλυμμένα από ένα λεπτό στρώμα κόκκινης άμμου.


Read more: www.newsbomb.gr
Share it:

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Post A Comment: