ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:Πρώτη φορά σύνταξη στα... 116!

Share it:
Την ώρα που η χορτασμένη(;) Δύση δίνει αγώνες για να κατοχυρώσει το δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια η είδηση από τις Άνδεις κάνει τον γύρο του κόσμου.


Πρόκειται για την ιστορία της Φιλομένα Τάιπε μιας γυναίκας 116 ετών η οποία ζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην καρδιά της Κορδιλιέρας των Άνδεων και πριν λίγες μέρες πήρε για πρώτη φορά. . . σύνταξη από το κράτος.( 250 σόλες περίπου 65 δολάρια).

Πρόκειται για την γηραιότερη γυναίκα του Περού και ίσως και του κόσμου ολόκληρου, γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1897, είναι   τρεις μήνες μεγαλύτερη από τη Γιαπωνέζα Μισάο Οκάβα που κατέχει το ρεκόρ της γηραιότερης εν ζωή γυναίκας, με βάση τον κατάλογο που συντάσσει η Ομάδα Έρευνας Γεροντολογίας (GRG).

«Δεν γεννήθηκα τον περασμένο αιώνα, νεαρέ, αλλά τον προπερασμένο», είπε η γιαγιά Φιλομένα στον υπάλληλο που την συνόδευσε στην τράπεζα για να εισπράξει την πρώτη της σύνταξη στο πλαίσιο ενός προγράμματος για την ανακούφιση υπερηλίκων που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

«Το μυστικό της μακροζωίας μου είναι η φυσική διατροφή» που βασίζεται στις πατάτες, το κρέας, το γάλα, το κατσικίσιο τυρί και τα κουκιά, συνέχισε η μικροκαμωμένη γυναίκα η οποία δεν έχει φύγει ποτέ από το χωριό της, το Ποκούτο, στην επαρχία Ουανκαβελίκα. «Οσα μαγειρεύω προέρχονται από τον κήπο μου και δεν έχω φάει ποτέ κονσέρβες, ούτε έχω πιει αναψυκτικά», τόνισε.

Η Τάιπε δηλώνει ευχαριστημένη με τη ζωή της και το μοναδικό της παράπονο είναι ότι δεν έχει πλέον δόντια.

πηγη www.paraskhnio.gr
Share it:

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

PHOTOS

Post A Comment: