21 ημέρες άντεξαν... (Video)

Share it:
Η Χόουπ και η Φέιθ μοιράζονταν ένα σώμα, ένα κεφάλι, είχαν ίδια πρόσωπα αλλά διαφορετικούς εγκεφάλους που συνδέονταν με ένα νευρικό σύστημα


Μόλις τρεις εβδομάδες από τη γέννησή τους, τα σιαμαία κοριτσάκια από την Αυστραλία που προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης σε όλο τον κόσμο, έφυγαν από τη ζωή.

Η Χόουπ και η Φέιθ, οι οποίες μοιράζονταν ένα σώμα, ένα κεφάλι, είχαν ίδια πρόσωπα αλλά διαφορετικούς εγκεφάλους που συνδέονταν με ένα νευρικό σύστημα, άφησαν την τελευταία τους πνοή σε νοσοκομείο του Σίδνεϊ την Τρίτη.

Τα κοριτσάκια, τα οποία είχαν γεννηθεί πρόωρα κατά έξι εβδομάδες, είχαν διαρκώς στο πλευρό τους τους γονείς τους, οι οποίοι, ωστόσο, είχαν δεχτεί έντονη κριτική για την απόφασή τους να φέρουν στον κόσμο τα σιαμαία, αφού οι γιατροί τους είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα κατάφερναν να επιβιώσουν, ενώ είχαν άλλα επτά παιδιά.

Τα κορίτσια γεννήθηκαν με μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται diprosopus (διπροσωπία), που σημαίνει ότι μοιράζονται το ίδιο σώμα και τα ζωτικά όργανα, αλλά έχουν ξεχωριστό πρόσωπο και μυαλό, που συνδέονται με ένα μόνο στέλεχος του εγκεφάλου. 

Η περίπτωσή τους είναι τόσο σπάνια που μόνο 35 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα και κανένα δεν έχει διασωθεί. 

ΠΗΓΗ www.protothema.gr

Share it:

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

VIDEO

Post A Comment: