Αυτά είναι τα περίεργα της κάλπης - Νικητής με δύο ψήφους

Share it:
Την ώρα που κάποιοι δεν είχαν άγχος, καθώς γνώριζαν από την αρχή το αποτέλεσμα, άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι έδωσαν ολονύχτια «μάχη» αφού ακόμη και μια-δυο ψήφοι έκαναν τη διαφορά τελικά στο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. 


Στη Φολέγανδρο για παράδειγμα, δύο ψήφοι ήταν αρκετοί για να καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα για τη δημαρχία του νησιού. Ο Ελευθέριος Βένιος λοιπόν πήρε 297 ψήφους έναντι των 295 του Χρήστου Βενιάκη. 

Στη Σιντική Σερρών από την άλλη, οι ψηφοφόροι θα κληθούν για δεύτερη φορά στις κάλπες μόλις για τέσσερις ψήφους, αφού αυτές έλειπαν από τον πρώτο από τους τρεις υποψήφιους για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο. Ο Φώτης Δομουχτσίδης πήρε 9.578 ψήφους ή το 49,98% των έγκυρων ψηφοδελτίων. Δεδομένου ότι αυτά ήταν συνολικά 19.162, για το 50% + 1 χρειαζόταν 9.582!

Αντίθετα, τέσσερις υποψήφιοι δεν ένιωσαν σε καμία στιγμή αγωνία, μια και γνώριζαν το αποτέλεσμα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Πρόκειται για τον Θεόδωρο Μπάμπαλη στα Αγραφα, τον Θεολόγο Μάγγο στους Λειψούς, τον Παύλο Πολάκη στα Σφακιά και την Μαρία Καμμά Αλειφέρη στην Τήλο, οι οποίοι ήταν και οι μοναδικοί υποψήφιοι. 

Οσο για τον απόλυτο θριαμβευτή του πρώτου γύρου, τον «τίτλο» παίρνει χωρίς αμφιβολία ο Πέτρος Ανδρεάκος στην Ανατολική Μάνη, ο οποίος συγκέντρωσε το 93,21% έναντι μόλις 6,79% του αντιπάλου του. Αντίστοιχες ήταν και οι «επιδόσεις» του Δημήτρη Κόκκινου στον Μυλοπόταμο, ο οποίος συγκέντρωσε το 92,18%, με τον αντίπαλό του να παίρνει το 7,82%.

Πηγή www.iefimerida.gr
Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Post A Comment: