ΔΗΜΑΡ:Παραίτηση Φώτη Κουβέλη - Σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Share it:
Και ενώ ακόμη δεν έχει κατακάτσει η σκόνη από την παραίτηση του Φώτη Κουβέλη από την προεδρία της ΔΗΜΑΡ (εκκρεμεί εξάλλου η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για την αποδεχθεί), επανήλθαν τα σενάρια που τον θέλουν να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Μάλιστα, αναφέρθηκε ανοικτά σε αυτά ένας βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, ο Γιάννης Πανούσης μιλώντας στον Alpha.

«Ο Φώτης Κουβέλης είναι ιστορικό και εμβληματικό στέλεχος. Δεν θα ήθελε ποτέ να παίξει με τους θεσμούς,. Πιστεύω ολοκλήρωσε έναν κύκλο και θέλει ο ίδιος να συμμετάσχει στη μετεξέλιξη της ΔΗΜΑΡ σε μια… “ΔΗΜΑΡ β’” και ο ίδιος να συμμετέχει πιθανόν με νέο ρόλο ως πρόεδρος της κεντροαριστεράς ή ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας» δήλωσε ο κ. Πανούσης και πρόσθεσε: «Είναι σοβαρός, συνετός και συνεπής άνθρωπος εδώ και 30 χρόνια. Μπορεί να έκλεισε έναν κύκλο για να ανοίξει ένα άλλο. Θα τον στηρίξουμε σε οποιοδήποτε αξίωμα».

Ο κ. Πανούσης εκτίμησε ότι τιμά τον Φώτη Κουβέλη η απόφαση καθώς «πήρε την ευθύνη πάνω του αν και άλλοι έφταιξαν περισσότερο», ενώ ξεκαθάρισε ότι «κανείς από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν σκέφτεται να μετακομίσει και να πάει σε ΣΥΡΙΖΑ».

«Το ζήτημα είναι να συγκροτήσουμε το χώρο τον συγκεκριμένο (σ.σ.: της κεντροαριστεράς) και μετά να δούμε αν προκύπτει ζήτημα κυβερνητισμού με έναν αλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ. Προέχει το να φτιαχτεί αυτός ο χώρος και η γνώμη μου είναι ότι χρειάζεται ηγέτες αλλά όχι τους παλιούς» πρόσθεσε ο ίδιος.

Τέλος, ο κ. Πανούσης σημείωσε ότι συμφωνεί με την επιλογή του Σπύρου Λυκούδη για νέο πρόεδρο, ωστόσο ξεκαθάρισε «το θέμα δεν είναι τι λέω εγώ».

ΠΗΓΗ www.star.gr
Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Post A Comment: