Έρχονται οι "έξυπνοι" μετρητές ρεύματος

Share it:
Η δυνατότητα εφαρμογής νέων, πολυζωνικών τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας (διαφορετικές χρεώσεις στη διάρκεια της ημέρας) που θα οδηγήσουν σε ενίσχυση του ανταγωνισμού και η προοπτική μείωσης του κόστους παραγωγής ρεύματος, είναι ορισμένα από τα οφέλη που θα προκύψουν από την εγκατάσταση «έξυπνων μετρητών» ηλεκτρικής ενέργειας σε όλους τους καταναλωτές που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2020.


Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο «Έξυπνα Δίκτυα», με την πλήρη ενσωμάτωση συστημάτων ευφυούς μέτρησης σε πέντε νησιά του Αιγαίου (Λέσβο, Λήμνο, Σαντορίνη, Κύθνο και Μήλο, υπό τον συντονισμό του Δικτύου ΔΑΦΝΗ) ενώ ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής ΔΕΔΔΗΕ, αναμένεται σύντομα να προχωρήσει στην προκήρυξη του έργου εγκατάστασης των πρώτων 160 χιλιάδων «έξυπνων» μετρητών στην Ξάνθη, τη Λέσβο, τη Λήμνο, τον Άγιο Ευστράτιο, τη Λευκάδα, καθώς και σε καταναλωτές αστικών περιοχών σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασ. Παπαγεωργίου, μιλώντας στο Συνέδριο «Έξυπνα Δίκτυα και Νησιά της Ευρώπης» που πραγματοποιείται στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.Διαβάστε περισσότερα στο: www.enikos.gr
Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Post A Comment: