Η χρυσή Αυγή στις Ευρωεκλογές -Το ενέκρινε ο Αρειος Πάγος

Share it:
Με τη βούλα του Αρείου Πάγου 43 κόμματα κατεβαίνουν τελικά στις ευρωεκλογές, μεταξύ των οποίων η Χρυσή Αυγή και η «εφεδρεία» της Εθνική Αυγή.


Ολα τα κόμματα πέρασαν από τον τυπικό έλεγχο νομιμότητας του Α1 πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου το οποίο όπως αναμενόταν έδωσε το πράσινο φως για την κάθοδο της Χρυσής Αυγής και της Εθνικής Αυγής στις Ευρωεκλογές αφού πληρούσαν τα τυπικά κριτήρια του νόμου και του Συντάγματος για τη συμμετοχή τους.

Σε κανένα από τα δύο κόμματα (Χρυσή και Εθνική Αυγή) οι υποψήφιοι δεν έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα, ούτε έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα, ενώ και τα καταστατικά τους δεν αντιβαίνουν διατάξεις του Συντάγματος.

Οσον αφορά την ένσταση που είχε καταθέσει πολίτης ζητώντας να «κοπεί» το κόμμα της Χρυσής Αυγής από τις Ευρωεκλογές, απορρίφθηκε.

Η Χρυσή Αυγή αποσύρει την «Εθνική Αυγή»

Αμέσως μετά την επίσημη ανακήρυξη των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές και την έγκριση της υποψήφιοτήτας από τον Αρειο Πάγο τόσο της Χρυσής Αυγής, όσο και της Εθνικής Αυγής, το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου ανακοίνωσε την απόσυρση της «εφεδρικής» «Εθνικής Αυγής».

«Οι Ελληνες πατριώτες που ίδρυσαν την "Εθνική Αυγή" και κατέθεσαν ψηφοδέλτιο ανακοινώνουν πως αποσύρουν την υποψηφιότητα τους για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.Μοναδικός σκοπός της κατάθεσης του εν λόγω ευρωψηφοδελτίου ήταν η αποφυγή ενός συνταγματικού πραξικοπήματος από το καθεστώς και να υπάρχει εθνικιστικό ψηφοδέλτιο σε περίπτωση που παρανόμως και αντισυνταγματικά με οποιοδήποτε γελοίο επιχείρημα δεν θα ανακηρύσσονταν το ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής.Από την στιγμή που κάτι τέτοιο δεν έγινε και η Ελληνική Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της, οι Έλληνες πατριώτες που ίδρυσαν την "Εθνική Αυγή" ανακοινώνουν πως αποσύρουν την υποψηφιότητα τους και στηρίζουν ολόψυχα και με όλες τους τις δυνάμεις την Χρυσή Αυγή στην μεγάλη μάχη των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου, η οποία θα εξελιχθεί σε θρίαμβο των Ελλήνων Εθνικιστών με παγκόσμιο αντίκτυπο», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

Πηγή:  www.iefimerida.gr
Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Post A Comment: