Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή-Πού θα ρίξει χαλάζι

Share it:
Η ραγδαία μεταβολή του καιρού ξεκίνησε την Πέμπτη, και θα συνεχιστεί και σήμερα Παρασκευή, όπως επίσης και το Σαββατοκύριακο.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ,:

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους στην Ήπειρο, στη Βόρεια Ελλάδα, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, και άστατο καιρό στην υπόλοιπη χώρα με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στη Θεσσαλία, περιμένουμε την Παρασκευή. Τα φαινόμενα στα βόρεια και κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, θα είναι τοπικά ισχυρά και ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τις μέγιστες στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνούν τους 18, από 15 έως 19 στην Ήπειρο, από 15 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, στα κεντρικά και βόρεια πελάγη μέτριοι μέχρι ισχυροί και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στα νότια πελάγη ισχυροί και βαθμιαία σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα βορειοανατολικά τμήματα του Αιγαίου όπου οι άνεμοι μέχρι αργά το απόγευμα θα πνέουν νότιοι μέτριοι και τα βορειοδυτικά τμήματα, όπου γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στα νότια πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στον Κορινθιακό κόλπο το δυτικό ρεύμα θα πνέει ενισχυμένο στα 7 μποφόρ.

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ: Αναμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.

ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά δυτικοί μέτριοι, αλλά γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.

ΠΗΓΗ www.star.gr
Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Post A Comment: