Καίγεται η Καλιφόρνια

Share it:
Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στη νότια Καλιφόρνια τις τελευταίες ώρες, λόγω των μεγάλων πυρκαγιών οι οποίες προκάλεσαν επίσης τη μερική εκκένωση μιας στρατιωτικής βάσης και ενός πάρκου αναψυχής.


Οι πυρκαγιές, εξ αιτίας των οποίων έκλεισε για την κυκλοφορία και ένας μεγάλος οδικός άξονας προκάλεσαν σύγχυση στις αρχές καθώς ήρθαν στην αρχή της αντιπυρικής σεζόν γεγονός που δεν είναι τόσο συνηθισμένο. Κοντά στο Σαν Ντιέγκο οι αρχές ζήτησαν από 20.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους την Τρίτη το βράδυ. 

Αργότερα αρκετοί επέστρεψαν καθώς τα πύρινα μέτωπα περιορίστηκαν. Αλλά την Τετάρτη ξέσπασαν και άλλες φωτιές με αποτέλεσμα να εκκενωθεί, μια στρατιωτική βάση στο Καμπ Πέντλετον, μεταξύ Λος Άντζελες και Σαν Ντιέγκο , όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών, στρατιωτικές εγκαταστάσεις για το προσωπικό και ένα σχολείο. Στο Καρλσμπαγκ οι φωτιές έκαψαν πολλά σπίτια και περισσότεροι από 11.000 ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή σύμφωνα με τις αρχές. 

 Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι φωτιές διέκοψαν επίσης την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. «Σύμμαχος» των μεγάλων και καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν την Καλιφόρνια η πολύ υψηλή θερμοκρασία που σε πολλές περιοχές συμπεριλαμβανομένης και της ευρύτερης του Λος Άντζελες ξεπερνά τους 38 βαθμούς Κελσίου.

 πηγή: real.gr
Share it:

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Post A Comment: