Κίνδυνος μεγάλης τιμωρίας για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

Share it:
Αντιμέτωποι με βαρύτατες ποινές είναι πιθανόν να βρεθούν μετά το ματς των πλέι οφ στη Λεωφόρο, τόσο ο Παναθηναϊκός του οποίου οι οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν στην κερκίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ, όσο και ο ΠΑΟΚ ο οποίος είναι υπότροπος μετά την "καμπάνα" για τον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.


Τα όσα έγιναν στη Λεωφόρο βρίσκουν έδαφος στις διατάξεις του πειθαρχικού κώδικα που προβλέπουν:

-Ρίψεις αντικειμένων: οι ρίψεις πριν την έναρξη του αγώνα επισύρουν 20.000 έως 120.000 ευρώ πρόστιμο και ανάλογα με την βαρύτητα της πράξης επιβάλλονται και 1 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

-Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο: αν η είσοδος των φιλάθλων συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, τότε επιβάλλεται πρόστιμο 40.000 έως 240.000 ευρώ, 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 3 βαθμών! Σε περίπτωση υποτροπής ισχύει ο διπλασιασμός των ποινών.

-Εκτεταμένα επεισόδια: αν τα επεισόδια χαρακτηριστούν ως "εκτεταμένα" από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ (δηλαδή θεωρηθεί ότι συμμετείχε σημαντικός αριθμός προσώπων και είχαμε έστω και απλές σωματικές βλάβες), 

τότε: για αυτά που γίνονται στον αγωνιστικό χώρο προβλέπεται 70.000 έως 200.000 ευρώ πρόστιμο, 2 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 3 βαθμών, ενώ για "εκτεταμένα" επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στην κερκίδα, προβλέπεται πρόστιμο 60.000 έως 140.000 ευρώ πρόστιμο ανάλογα με τη βαρύτητα δύναται να επιβληθεί σωρευτικά και 1 έως 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Σε περίπτωση υποτροπής στα εκτεταμένα επεισόδια, προβλέπεται διπλασιασμός του προστίμου, 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 5 βαθμών!

ΠΗΓΗ www.contra.gr
Share it:

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ-ΝΕΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Post A Comment: