Προκαλεί τρόμο: Η φωτογραφία λίγο μετά την ατομική βόμβα [εικόνες]

Share it:
Μια άγνωστη φωτογραφία από το «μανιτάρι» που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα βγαίνει στη δημοσιότητα για να προκαλέσει τρόμο ακόμα μια φορά.Η φωτογραφία, που βγαίνει σε δημοπρασία, πιθανολογείται ότι τραβήχτηκε από το αμερικανικό βομβαρδιστικό Enola Gay το πλήρωμα του οποίου είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας την αποστολή και απεικονίζει τη στιγμή της έκρηξης ένα περίπου λεπτό μετά την ρίψη της βόμβας.


Την ασπρόμαυρη φωτογραφία, η οποία θα έχει τιμή εκκίνησης 22.000 ευρώ, τράβηξε ο υπολοχαγός Γκάκενμπαχ μόλις το Enola Gay και τα άλλα δύο βομβαρδιστικά που το συνόδευαν άρχισαν να απομακρύνονται από το σημείο. 

Οπως αναφέρει η Dailymail, ο Γκάκενμπαχ είχε περάσει κρυφά μια φωτογραφική μηχανή μέσα στο αεροσκάφος.

Η βόμβα με το παρατσούκλι «Little Boy» ( «Μικρό αγόρι» ) κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς την πόλη, σκότωσε ακαριαία περίπου 80.000 ανθρώπους με τον αριθμό των θυμάτων να ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες στις 160.000.

Μετά τα γεγονότα της 6ης Αυγούστου και την επίθεση στη ιαπωνική πόλη, ακολούθησε ένα δεύτερο πυρηνικό χτύπημα στο Ναγκασάκι, στις 9 Αυγούστου, που προκάλεσε περίπου αντίστοιχο αριθμό θυμάτων.

Στις 15 Αυγούστου ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας, Χιροχίτο, συνθηκολογεί και ανακοινώνει την παράδοση της Ιαπωνίας στους συμμάχους.

Οι δύο καταστροφικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι είναι οι πρώτες και μοναδικές περιπτώσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί πυρηνικά όπλα σε περίοδο πολέμου.


Share it:

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

INTERNET

PHOTOS

Post A Comment: