Σεισμός 6,8 ρίχτερ στον Παναμά

Share it:
Σεισμός 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε τους κατοίκους του Παναμά και έγινε αισθητός (σε μικρότερο μέγεθος, 6,2) ακόμη και στη γειτονική Κόστα Ρίκα. 


Ο σεισμός στον Παναμά σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης, στις 06:35 (GMT) στα ανοικτά των ακτών της χώρας, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Ήταν υποθαλάσσιος με εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 132 χιλιομέτρων νοτίως της πόλης Ντέιβιντ. Στην Κόστα Ρίκα, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 00:35 (09:35 ώρα Ελλάδος) στην κεντρική και νότια χώρα και ήταν μεγέθους 6,2 βαθμών. Δεν προκλήθηκαν θύματα ή ζημιές, σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο Σεισμολογίας του πανεπιστημίου της Κόστα Ρίκα.

Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στην περιοχή Κορεντόρες (της επαρχίας Πουνταρένας, στο νότιο άκρο της χώρας) στα σύνορα με τον Παναμά, διευκρίνισε το Εθνικό Δίκτυο Σεισμολογίας. Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 35,4 χλμ. και έγινε αισθητός στην περιφέρεια του Σαν Χοσέ και σε τρεις μεγάλες πόλεις της χώρας καθώς και στο νότο της.

Πηγή: newsit.gr

Share it:

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Post A Comment: