Τι αλλάζει με τις ταυτότητες ; Τέλος η ταλαιπωρία για τους πολίτες

Share it:
Όσοι αλλάζουν την αστυνομική τους ταυτότητα, δεν θα χρειάζεται πλέον να ενημερώνουν το Μητρώο της εφορίας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών θα υπάρχει η συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με την Ελληνική Αστυνομία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, η Ελληνική Αστυνομία, προχώρησε σε ενημέρωση των ταυτοτήτων στο μητρώο φορολογουμένων.

"Η νέα διαδικασία, που θα ενεργοποιείται τακτικά, μειώνει το γραφειοκρατικό κόστος αφού εξαλείφει την υποχρέωση για επίσκεψη στην ΔΟΥ για την αλλαγή της ταυτότητας" αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στο εξής, οι φορολογούμενοι που αλλάζουν την ταυτότητά τους θα καλούνται να ελέγχουν στο TAXISnet τα στοιχεία μητρώου τους για την ορθότητα της ταυτότητας. Σε περίπτωση σωστής αναγραφής της δεν θα χρειάζεται να κάνουν καμία άλλη ενέργεια.

"Η έναρξη της διαδικασία ενημέρωσης γίνεται στο πλαίσιο των αλλαγών των διαδικασιών της ΓΓΔΕ με στόχο την εξάλειψη της ανάγκης παρουσίας στις ΔΟΥ. 

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθεί έμφαση στις διαδικασίες μητρώου μετά και την ενεργοποίηση των περισσοτέρων δηλώσεων και πληρωμών μέσω της διαδικτυακής οδού" καταλήγει η ανακοίνωση αναφέροντας επίσης ότι το 2013, το 97% όλων των δηλώσεων υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά.

πηγη www.news.gr
Share it:

ΕΛΛΑΔΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Post A Comment: