Το περιβαλλοντικό βίντεο που έκανε πάταγο στο Ράδιο Αρβύλα!

Share it:
Το «Midway Film» αποτελεί ένα ντοκιμαντερ για το περιβάλλον και πως όλοι εμείς, με τις καθημερινές συνήθειες μας, το καταστέφουμε. 


Η νήσος Midway απέχει 2000 μίλια απο την κοντινότερη ήπειρο, και όμως οι κακές συνήθειες των ανθρώπων επιδρούν σημαντικά στην ζωη των πουλιών άλμπατρος που ζουν εκεί.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δημιουργός:

MIDWAY, ένα μήνυμα από το Gyre, είναι μια ταινία μικρού μήκους. Είναι ένα ισχυρό οπτικό ταξίδι στην καρδιά μιας εκπληκτικά συμβολικής περιβαλλοντικής τραγωδίας.

 Σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα νησιά στον πλανήτη μας, δεκάδες χιλιάδες άλμπατρος βρίσκονται νεκρά στο έδαφος, τα σώματά τους γεμάτα με πλαστικά από το Ειρηνικο.

 Επιστρέφοντας στο νησί επί πολλά χρόνια, η ομάδα μας είναι μάρτυρες των κύκλων της ζωής και του θανάτου των πτηνών αυτών ως πολυεπίπεδη αλληγορία για την εποχή μας. 

Με το φωτογράφο Chris Jordan ως οδηγό μας, περπατάμε μέσα από τη φωτιά του τρόμου και της θλίψης, που αντιμετωπίζει την απεραντοσύνη αυτής της τραγωδίας και τη δική μας συνενοχή. Και σε αυτή τη διαδικασία, θα βρείτε μια απρόσμενη διαδρομή σε μια μεταμορφωτική εμπειρία της ομορφιάς, της αποδοχής και της κατανόησης.

Η ταινία MIDWAY μας είναι στο στάδιο του post-production και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2014.


ΠΗΓΗ: thebee.gr


MIDWAY a Message from the Gyre : a short film by Chris Jordan from Midway on Vimeo.
Share it:

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

MEDIA

VIDEO

Post A Comment: