Αυτές είναι οι τροφές που καθαρίζουν τους πνεύμονες και σώζουν ζωές

Share it:
Η ατμοσφαιρική ρύπανση, το καυσαέριο και πάνω από όλα το κάπνισμα, επιβαρύνουν τους πνεύμονες που είναι ένα από τα βασικότερα όργανα του σώματος για καλή υγεία και ευεξία.


Εκτός από τον υγιεινό τρόπο ζωής, για να προστατέψουμε τον οργανισμό μας υπάρχουν και κάποια τρόφιμα που απομακρύνουν τις τοξικές ουσίες από τους πνεύμονες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα faysbook.gr, όσοι καπνίζουν πολύ θα πρέπει να τρώνε κάποιες συγκεκριμένες τροφές προκειμένου να προστατέψουν τους πνεύμονες τους.

Οι καπνιστές θα πρέπει να καταναλώνουν λαχανικά που βρίσκονται στην οικογένεια των σταυρανθών και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ίνες ενώ αποβάλουν και τις τοξίνες. Τέτοια λαχανικά είναι το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο. Επίσης καλό θα είναι να συμπεριλάβουν στην διατροφή τους τα φρούτα και τα λαχανικά με πορτοκαλί χρώμα, τα οποία είναι πλούσια σε καροτενοειδή στοιχεία τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα.

Ο σολομός, ο λιναρόσπορος, οι σαρδέλες και το αβοκάντο, είναι τροφές που καταπολεμούν το χρόνιο άσθμα και καθαρίζουν τους πνεύμονες καθώς είναι πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά. Τέλος, οι καπνιστές καλό θα είναι να τρώνε σπανάκι, φακές, παντζάρια και σπαράγγια επειδή έχουν μεγάλη συγκέντρωση φολικού οξέους που βοηθάει στην απομάκρυνση των καρκινογόνων ουσιών από τον οργανισμό.

ΠΗΓΗ  www.koolnews.gr
Share it:

ΥΓΕΙΑ

Post A Comment: