Ένταση με τις καθαρίστριες στο Υπ. Οικονομικών - Μάχη σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ

Share it:
Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην είσοδο του υπ. Οικονομικών, έξω από το οποίο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι καθαρίστριες.

Τα ΜΑΤ προσπάθησαν να απομακρύνουν τις γυναίκες που πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη.


  Για μερικά λεπτά επικράτησε μεγάλη ένταση, ωστόσο οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. οπισθοχώρησαν.

Οι ίδιες δεν σταματούν τον αγώνα τους ζητώντας να επιστρέψουν στη δουλειά τους, μετά τη δικαστική απόφαση που τις δικαιώνει.

Χθες, οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη. Αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και τον γενικό διευθυντή του κόμματος Νίκο Σαλαγιάννη.


Σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.


Υπενθυμίζεται ότι ο αρεοπαγίτης υπηρεσίας του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση του Υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να "παγώνει" η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που δικαίωνε τις καθαρίστριες του Υπουργείου.


Στο μεταξύ το υπουργείο Οικονομικών έχει καταθέσει αίτημα αναστολής της  απόφασης του Πρωτοδικείου με την οποία δικαιώθηκαν οι καθαρίστριες και ο Άρειος Πάγος προσδιόρισε να συζητηθεί το αίτημα αυτό στις 10 Ιουνίου 2014.


Ακόμη, το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε και αίτημα αναίρεσης της επίμαχης απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών.


ΠΗΓΗ  news247.grΔείτε το βίντεο που βρήκαμε στο:  www.newsbomb.gr


Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Post A Comment: