Γκίκας Χαρδούβελης ! Αυτός ειναι ο νέος Υπουργός Οικονομικών !

Share it:
Από την πρώτη στιγμή το όνομά του κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατέληξε στον Γκίκα Χαρδούβελη.

Καθηγητής, στέλεχος της Eurobank και πρώην συνεργάτης του Λουκά Παπαδήμου και του Κώστα Σημίτη.

H επιλογή του στέλνει σήμα σταθερότητας και συνέχειας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Είναι το πρόσωπο του κλήθηκε να αναλάβει την ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Οικονομικών και να κάνει τις σκληρές διαπραγματεύσεις για την μείωση του χρέους αλλά και να εφαρμόσει μια πιο φιλολαϊκή πολιτική.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης, έρχεται να συνεχίσει στο δρόμο που είχε χαράξει ο Γιάννης Στουρνάρας και να καθησυχάσει ενδεχόμενες ανησυχίες από το εξωτερικό.

Δεδομένου ότι ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να αναλάβει, τις επόμενες ημέρες, θέση επικεφαλής της Τράπεζας Ελλάδος αλλά και το γεγονός ότι διατηρείται ο υπόλοιπος κορμός (Χρ. Σταϊκούρας, Γ. Μαυραγάνης στο Υπουργείο, Χρ. Λαζαρίδης και Στ. Παπασταύρου στο Μαξίμου), η ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης εμφανίζεται ενισχυμένη, μπροστά στις συζητήσεις που αναμένονται για τη νέα αξιολόγηση του προγράμματος και, κυρίως, για το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Ποιος είναι ο Γκίκας Χαρδούβελης...

Διαβάστε τη συνέχεια  ΕΔΩ


Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Post A Comment: