Παγωμένος ελληνικός καφές ! Δοκιμασέ το και θα πάθεις πλάκα

Share it:
Αν είσαι φανατικός λάτρης του ελληνικού καφέ και ξενερώνεις που δεν μπορείς να τον απολαύσεις... τους καλοκαιρινούς μήνες , όταν η ζέστη χτυπάει κόκκινο... μη σκας ! 

Σου έχουμε τη λύση.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον αποχωριστείς.Μπορείς να τον απολαύσεις και παγωμένο και πίστεψέ με..είναι το τέλειος !
Για να στο λέω αυτό εγώ , που πίνω επί 10 χρόνια πρωί , μεσημέρι , βράδυ φραπέ κάτι σημαίνει...

Η διαδικασία δημιουργίας του είναι λίγο μπελαλίδικη , αλλά αξίζει τον κόπο.

Πως θα τον φτιάξεις , λοιπόν :

-Φτιάξε μία διπλή δόση ελληνικού (ακριβώς όπως φτιάχνεις τον ζεστό) και βάλτον στο ψυγείο για 5 λεπτάκια να κρυώσει. (εναλλακτικά μπορείς να τον χτυπήσεις με πάγο)
-Στη συνέχεια πέρασέ τον από ένα φίλτρο του γαλλικού καφέ και πρόσθεσέ τον στο ποτήρι με παγάκια. (με τριμμένο πάγο θα είναι ακόμη καλύτερος)
-Αν θέλεις μπορείς να βάλεις και λίγο αφρόγαλα ή και σαντιγί..

-Και είσαι έτοιμος !

Είναι πραγματικά εξαιρετικός και έτοιμος να αλλάξει τα καλοκαίρια σου. Ως προς τον καφέ που πίνεις τουλάχιστον !

ΠΗΓΗ frappedoupoli.gr

Share it:

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ-ΖΩΗ

Post A Comment: