Θα συλλαμβάνει και μέσω Facebook πλέον η Ελληνική Αστυνομία

Share it:
 

 Η Ελληνική Αστυνομία μπορεί πλέον να δημιουργεί "ψεύτικα" προφίλ στο Facebook, προκειμένου να παγιδεύει υπόπτους για παιδική π0ρνογραφία και όχι μόνο.

 Η τακτική των διωκτικών αρχών με τη δημιουργία "εικονικών προσώπων" στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον νόμιμη, καθώς συμπεριλήφθηκε σε νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, μετά από σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.

 Η σχετική τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας αναδείχθηκε και στην υπόθεση του 21χρονου σατανιστή της Γλυφάδας. Εφεξής δε θα έχει μόνο ανιχνευτικό χαρακτήρα, αλλά και θα αποδεικνύει εγκληματική δραστηριότητα. 

 Πλέον, παρέχεται στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η δυνατότητα να δημιουργεί "κατοχυρωμένα" ψεύτικα προφίλ ανηλίκων -και σε άλλες περιστάσεις- προκειμένου να "παγιδεύει παιδόφιλους και δράστες άλλων αδικημάτων". 

 Οποιαδήποτε επιλήψιμη στιχομυθία ή αίτημα αποστολής φωτογραφιών και άλλα από τον αστυνομικό- δημιουργό του ψεύτικου προφίλ του Facebook σημαίνει σύλληψη του "συνομιλητή" στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

 Η ΕΛ.ΑΣ. πλέον επικυρώνει και κατοχυρώνει με ειδική πιστοποίηση τα εικονικά πρόσωπα που δημιουργεί στο Internet και όποιος "παγιδευτεί", θα βρίσκεται αμέσως απέναντι στους αστυνομικούς με αποδεικτικά στοιχεία τα e-mails, τα likes, τις φωτογραφίες και τους ηλεκτρονικούς διαλόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.news.gr
Share it:

ΕΛΛΑΔΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

INTERNET

Post A Comment: