Δείτε ποιά είναι η ελληνική πόλη με τις 1.674 καφετέριες!

Share it:
Είναι γνωστό ότι η επιχειρηματικότητα στην χώρα μας επικεντρώνεται κυρίως σε σουβλατζίδικα και καφετέριες. Ομως αυτό που συμβαίνει σε αυτή την πόλη δεν συμβαίνει πουθενά αλλού.


Είναι άλλωστε από τις λίγες πόλεις της χώρας όπου αν κάνεις μία βόλτα θα ανακαλύψεις αναρίθμητα καφέ.

Πρόκειται για την Λάρισα όπου σύμφωνα με τα στοιχεία που διατηρεί το Επιμελητήριο Λάρισας στην πόλη μας και μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 υπήρχαν 1.674 επιχειρήσεις που έχουν ως βασική τους δραστηριότητα την πώληση καφέ (καφετέριες, καφενεία, streetcafé κ.α.). Αυτό το νούμερο γίνεται περισσότερο σημαντικό αν αναλογιστεί κάποιος πως το σύνολο των πάσης φύσεως και μορφής επιχειρήσεων που είναι εγγεγραμμένες στο τοπικό Επιμελητήριο φτάνει τις 16.308.

Σύμφωνα με το larissanet με τη «γλώσσα των αριθμών» προκύπτει ότι το 10% των επιχειρήσεων που βρίσκονται στην πόλη της Λάρισας έχει να κάνει με την πώληση καφέ.

Παράλληλα, έχει ενδιαφέρον να δούμε την αναλογία καφετεριών προς τους κατοίκους που δραστηριοποιούνται στη Λάρισα. 

Ο Δήμος Λαρισαίων με βάση την απογραφή του 2011 είχε 162.591 κατοίκους. Με δεδομένα ότι: κάποιοι που διαμένουν στη Λάρισα δεν απογράφηκαν σε αυτή, την πόλη επισκέπτονται καθημερινά πολίτες από όλο το νομό, κάτοικοι άλλων πόλεων κλπ. μπορούμε να προσδιορίσουμε ότι στη Λάρισα δραστηριοποιούνται 200.000 άνθρωποι.


Διαβάστε περισσότερα στο : www.toxwni.gr
Share it:

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Post A Comment: