Πόσοι είναι οι αιώνιοι φοιτητές ; Ο αριθμός τους θα σας αφήσει άφωνους !

Share it:
Φωτογραφία: Eurokinissi
Η ελληνική πατέντα των αιωνίων φοιτητών φαίνεται πως μπαίνει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά.


Μία πατέντα η οποία έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη καθώς ο αριθμός των φοιτητών αυτών ξεπερνά τους 600.000 φτάνοντας έτσι οριακά τον πληθυσμό της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης...

Όπως διευκρίνισε πάντως ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους οι «αιώνιοι» φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ θα δουν την πόρτα εξόδου από τα πανεπιστήμια. Στόχος είναι ο εξορθολογισμός των ιδρυμάτων και να δοθεί νόημα στον κύκλο σπουδών που έχει πολλάκις καταστρατηγεί.

Συνολικά υπολογίζεται πως περίπου 200.000 φοιτητές θα πρέπει να... εγκαταλείψουν τις σπουδές τους. Αυτοί πάντως που θα γλιτώσουν τη διαγραφή είναι περίπου 1.800, οι οποίοι όμως θα πρέπει να αποδείξουν πως τα τελευταία εξάμηνα παρακολουθούσαν μαθήματα, έπαιρναν μέρος στις εξετάσεις και ουσιαστικά μπορούν να αποδείξουν πως προσπαθούν να πάρουν πτυχίο.

Οι αιώνιοι φοιτητές σε αριθμούς

300.000 είναι οι μη ενεργοί φοιτητές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ
200.000 θα διαγραφούν το Σεπτέμβριο
70.000 προέρχονται από ΤΕΙ
55.000 είναι οι αιώνιοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
16.500 είναι οι αιώνιοι φοιτητές στο ΑΠΘ
3.000-4.000 είναι οι αιώνιοι φοιτητές στο ΕΜΠ
ΥΓ. Σύμφωνα με την Βικιπαίδεια και τα στοιχεία της απογραφής του 2011 η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης έχει πληθυσμό 788.952 κατοίκων...

ΠΗΓΗ www.koolnews.grShare it:

ΕΛΛΑΔΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Post A Comment: