Παγκόσμιος συναγερμός για τον ιο Εμπολα - Εκτός ελέγχου είναι η εξάπλωση του φονικού ιού

Share it:


Εκτός ελέγχου είναι η εξάπλωση του φονικού ιού Εμπολα στις χώρες της Δυτικής Αφρικής, αφού η ταχύτητα μετάδοσης του φαίνεται να ξεπερνάει τις προσπάθειες των αρχών.


Οπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, πρόκειται για το χειρότερο ξέσπασμα του ιού στη 40χρονη ιστορία του, τόσο σε αριθμό θανάτων όσο και σε γεωγραφικό εύρος, παίρνοντας την μορφή επιδημίας, ενώ θα χρειαστούν έως και 6 μήνες προκειμένου να σταματήσει.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει αντίδοτο ή αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπισή του ιού και οι άνθρωποι που προσβάλλονται από αυτόν έχουν μόλις 40% πιθανότητα να επιβιώσουν και 10% αν δεν λάβουν έγκαιρη υγειονομική περίθαλψη.

Οπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, τουλάχιστον 1.323 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό, εκ των οποίων οι 729 έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι 60 ήταν εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας.

Ο Αεροπορικές εταιρείες ήδη ακυρώνουν τις πτήσεις τους προς τα αεροδρόμια χωρών της δυτικής Αφρικής, ενώ σε μία προσπάθεια να σταματήσουν την εξάπλωση του οι Αφρικανοί ηγέτες συμφώνησαν να λάβουν πολύ αυστηρά μέτρα.

Οι πρωθυπουργοί των χωρών της δυτικής Αφρικής αποφάσισαν να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις ώστε να απομονωθούν οι περιοχές στις οποίες υπάρχουν τα πιο πολλά κρούσματα, όπου απαγορεύονται πλέον όλες οι μεταφορές, ενώ έκτακτα μέτρα έχουν ληφθεί και στα αεροδρόμια των χωρών τους.Πηγή: www.iefimerida.gr
Share it:

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

Post A Comment: