Μεσσηνία : Στάχτη περίπου 2.500 στρέμματα από τη φωτιά

Share it:
Μετά από συνεχείς προσπάθειες των πυροσβεστών, οι οποίες διήρκησαν όλη τη νύχτα, οι φλόγες τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο σήμερα το μεσημέρι και τώρα σβήνουν και οι τελευταίες εστίες.


Η έκταση της πυρκαγιάς ήταν τεράστια και για το λόγο αυτό οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, για το φόβο τυχόν αναζωπυρώσεων

Χθες οι πύρινες γλώσσες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από το θέατρο, την Αρκαδική Πύλη και το Αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης, ξυπνώντας εφιαλτικές μνήμες από την καταστροφή της Αρχαίας Ολυμπίας. 

 Ευτυχώς οι μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που κινητοποιήθηκαν άμεσα κατάφεραν να ανακόψουν τη φωτιά.

 Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά το μεσημέρι όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή στο χωριό Ζερμπίσια Μεσσηνίας έξω από τον Μελιγαλά. Με τη βοήθεια του ανέμου η φωτιά γρήγορα άρχισε να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να απειλεί ακόμη και σπίτια, ενώ στο πέρασμά της έκαψε εκατοντάδες ελαιόδεντρα και χαμηλή βλάστηση.

 Η φωτιά κατάφερε να περάσει το βουνό και να φτάσει στις παρυφές του χωριού Αρχαία Μεσσήνη, απειλώντας τον οικισμό και τον αρχαιολογικό χώρο. Μέσα σε αυτό το σκηνικό αποφασίστηκε η εκκένωση του χωριού, που όμως δεν πραγματοποιήθηκε μετά την επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. 

 Πηγή: ethnos.gr
Share it:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Post A Comment: