Είσαι ΥΠΕΡΒΑΡΟΣ ; - ΔΕ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ με τι μπορεί να σχετίζεται !

Share it:


Στο κοντινό μέλλον η λύση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας ίσως έρθει από τα προβιοτικά που θα μειώνουν τα ύποπτα για την παχυσαρκία μικρόβια.
Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Cornell των Η.Π.Α. ανακάλυψαν μία συγκεκριμένη οικογένεια «καλών» μικροβίων που ήταν πολύ συχνή στο έντερο των αδύνατων ανθρώπων και που δεν είχε να κάνει με τις συνήθειες ή το lifestyle τους, αλλά που κληρονομείτο από γενιά σε γενιά. 

Στη συνέχεια, παρατήρησαν ότι τα συγκεκριμένα μικρόβια – αφού μεταμοσχεύθηκαν σε ποντίκια – τα απέτρεπαν από το να πάρουν βάρος. Η μελέτη, λοιπόν, βρήκε τη συσχέτιση της γενετικής με την παχυσαρκία, καθώς καθορίζει ποια μικρόβια κυριαρχούν στο σώμα μας και κατά συνέπεια το αν θα είμαστε λεπτοί ή όχι. 

Έτσι, οι ειδικοί εικάζουν ότι στο κοντινό μέλλον θα μπορούσαν να συνταγογραφούν συγκεκριμένη προβιοτική θεραπεία στους ανθρώπους που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, ώστε να τους βοηθήσουν να χάσουν βάρος ή / και να απομακρύνουν την πιθανότητα να νοσήσουν από κάποιες ασθένειες, που έχουν να κάνουν με τα παραπανίσια κιλά, π.χ. διαβήτης.madata.gr
Share it:

ΥΓΕΙΑ

Post A Comment: