Που βρίσκεται σήμερα το κορίτσι που έσβησε τη φλόγα το 2004 - ΕΙΚΟΝΕΣ

Share it:
Η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου ήταν δέκα ετών όταν της πρότειναν να συμμετέχει στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 2004.
Ηεικόνα του κοριτσιού με το λευκό φόρεμα που φύσηξε δυνατά για να σβήσει την φλόγα θα μείνει σίγουρα ανεξίτηλη στο χρόνο και στις μνήμες των Ελλήνων. 

 Σήμερα, η Φωτεινή, 22 ετών, σπούδασε βιολογία στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, αρίστευσε και ετοιμάζεται να παρακολουθήσει στην Αμερική ένα κύκλο σεμιναρίων με υποτροφία. Μάλιστα, στις 29 - 31 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το 17ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας στις Σπέτσες με επίτιμο καλεσμένο τον Καθηγητή James Watson, Νόμπελ Ιατρικής (1963). Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ως τελειόφοιτη βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας είχε τη χαρά και την τιμή να συμμετάσχει στην Τελετή Αναγόρευσης του James Watson σε επίτιμο δημότη Σπετσών.
Η Φωτεινή, μετά από πρόταση του Καθηγητή της και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Ματσούκα, ήταν η παρουσιάστρια όλης της εκδήλωσης και μάλιστα διάβασε και ένα γράμμα που είχε στείλει το 1966 η Μελίνα Μερκούρη στον κ. Watson, με τον οποίο την συνέδεε μεγάλη φιλία. Η Φωτεινή, με την ολοκλήρωση των σπουδών της πήρε υποτροφία από τον ίδιο τον Καθηγητή James Watson. «Συναντώντας τον τώρα στα 88 του χρόνια με ενθουσιάζει όσο τίποτα άλλο. Όπως θα ενθουσιαζόταν ένα μικρό παιδί αν συναντούσε ζωντανό ένα σούπερ ήρωα. Πόσο μάλλον να συμμετέχω στην Τελετή προς τιμήν του, να είμαι η παρουσιάστρια που τον προσκάλεσε στο βήμα και κατάφερε να συναντήσει το ίνδαλμά της από κοντά», είπε το νεαρό κορίτσι για τον κ. Watson σύμφωνα με την ιστοσελίδα των παιδικών χωριών SOS.
  Οι δραστηριότητές της 22χρονης, δεν περιορίζονται στις σπουδές της. Έπαιζε μπάσκετ στην ομάδα νεανίδων του Πανιωνίου, παρακολούθησε σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, είναι εθελόντρια των Special Olympics και των Γιατρών του Κόσμου ενώ ποτέ δεν έπαψε να προοσφέρει βοήθεια στα παιδιά των χωριών SOS. 

Δείτε τις φωτογραφίες εδω
Share it:

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ-ΖΩΗ

Post A Comment: