5 γείτονες που όλοι έχουμε στην πολυκατοικία μας !

Share it:
 

Η νοικοκυρά

Είναι η μεγαλό-κυρία της διπλανής πόρτας , η Ελληνίδα νοικοκυρά , η γυναίκα που αν την ρωτήσεις: " Με τι ασχολεισαι ? " , θα σου απαντήσει : "Οικιακά". Βράζει το φαγητό από τις 8 το πρωί για να μπορεί άνετα μετά να δει την αγαπημένη της εκμπομπή καθώς είναι φανατική τηλεθεάτρια της Φαίης Σκορδά και της Ελένης Μενεγάκη. Είναι εκέινη η γειτόνισσα που θα γκρινιάξει μόλις δει μια σακούλα σκουπιδιών στο μπαλκόνι (κι ας μην έχεις μέσα σκουπίδια) ,που αν 12 + 1 ακούσει κάτι θα σου χτυπήσει με το νυχτικό και θα σου πει : " Κάνε λίγο ησυχία , κοιμάμαστε"  κι ας έβλεπε 10 λεπτά πριν το αγαπημένο της σίριαλ με τον ήχο να έιναι στο 90%.Κάθε πολυκατοικία έχει την Ελληνίδα νοικοκυρά, επομένως όσες φορές και να μετακομίσεις  εκείνη θα είναι πάντα δίπλα σου.

Ο ελληνάρας

Ο κλασσικός Έλληνας χωριάτης ο οποίος τη δεκαετία του 80 μετακόμισε από την επαρχία στην Αθήνα . Το μόνο που έχει αλλάξει για αυτόν από τότε είναι ο τόπος διαμονής. Είναι εκείνος ο τύπος που θα παρκάρει 2 μέτρα αριστέρα ή δύο μέτρα δεξιά αλλά ποτέ στη θέση πάρκινγκ που του ανήκει.Αν του πεις καμιά κουβέντα για να βάλει το αμάξι σωστά θα σου απαντήσει : "Έλα μωρέ , χωράς" . Αντιπαθητικός , άξεστος και πάντα προβληματικός.Χρησιμοποιεί μονίμως το ασανσέρ κι ας μένει στον 1ο όροφο. Γκρινίαζει σε κάθε συνέλευση της πολυκατοικίας και δεν συμφωνεί ποτέ με τίποτα. Αν τυχόν χαλάσει ο καυστήρας για παράδειγμα , θα προτέινει να μην φτιαχτεί ξανά γιατί ο ίδος έχει κλιματιστικό. Για την ακρίβεια η απάντηση θα έιναι κάπως έτσι: " Ελα τώρα μωρέ που θα δώσουμε τόσα λεφτά για να το φτιάξουμε . Εσείς δεν έχειτε κοντίσιον? (air condition σε ελέυθερη μετάφραση)" .


Ο φόιτητής

 Σίγουρα θα υπάρχει ένα διαμέρισμα στην πολυκατοικία το οποίο νοικίαζει κάποιος που σπουδάζει (λέμε τώρα). Τον βλέπεις να μπαίνει όταν φεύγεις το πρωί για δουλειά , τον ακούς να φωνάζει όταν βλέπει champions league με τους υπόλοιπους εκολαπτόμενους άνεργους φίλους του και ξέρεις ότι είναι αυτός που θα βάλει τέρμα τη μουσική στις 12 τη νύχτα , καθώς ετοιμάζεται για την βραδινή έξοδο του.Είναι στην πολυκατοικία για χρόνια , δεν ξέρεις τι ηλικία έχει , δεν γνωρίζεις πως συντηρείται και το μόνο που θέλεις έιναι να τηλεφωνήσεις στον πατέρα του και να τον ρωτήσεις " Γιατί? "

Η κουτσομπόλα

Εντάξει, ποιά πολυκατοικία δεν έχει αυτή την γυναίκα? Συνήθως 35 + , παντρεμένη και ενημερωμένη για τα πάντα στην πολυκατοικία. Καθε φορά που θα μπεις με κάποιον-κάποια στην πολυκατοικία εκέινη θα το δει και θα το μεταφέρει με τις απαραίτητες "σάλτσες". Για παράδειγμα , μπαίνεις στην πολυκατοικία με την κοπέλα σου και την πετυχαίνεις στις σκάλες. Την επόμενη μέρα η κουτσομπόλα θα μεταφέρει στην νοικοκυρά που προανέφερα παραπάνω το εξής: Είδα χθές αυτόν του 3ου να μπαίνει πάλι με αυτή την ξανθιά.Αυτή δεν έιναι από δω , την έκοψα εγώ.Πελοποννήσια πρέπει να ναι.Την είδα και προχθές να μπαίνει μόνη της μέσα , θα την έχει σπιτώσει. Κάτι τέτοιες είναι που τους τυλίγουν.... "


Η φοβισμένη

Είναι εκέινη η "θεια" της πολυκατοικίας η οποία φοβάται και τη σκιά της. Κλειδώνει την κεντρική πόρτα ακόμα και στις 3 το μεσημέρι , ελέγχει φάτσες κάθε φορά που κάποιος θα μπει στο χώρο και είναι υπευθυνη για το τα ταμπελάκι που γράφει "ΚΛΕΙΔΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ"¨που υπάρχει στην κενρτική εξώπορτα. Όποια φορά και να την πετύχεις θα σου πει " Να κλειδώνετε την πόρτα όλες τις ώρες" . Δεν μπορέις να κάνεις κάτι για να την αντιμετωπίσεις και θα πρέπει να ξέρεις ότι εκίνη είναι υπεύθυνη για το ότι πήγες να πετάξεις τα σκουπίδια και όταν γύρισες βρήκες την είδοδο κλειδωμένη.

πηγη fwnazw.gr -team
Share it:

top

top5

TROLL

Post A Comment: